Foto: Bildbyrån

Det står nu klart att Göteborg FC går in och blir en del av BK Häcken. Detta efter att båda föreningarnas medlemmar röstat ja till förslaget. Göteborg FC kommer framöver att spela under namnet BK Häcken FF

Det var i december som nyheten släpptes ner som en bomb att Göteborg FC bara veckor efter sitt SM-guld skulle lägga ner sin verksamhet. Men kort därefter gick Göteborg FC ut med att man inte kommer kommer lägga ner verksamheten utan planerar att gå in i någon av de andra klubbarna från Göteborg. Örgryte, IFK Göteborg och BK Häcken angav alla att de kunde tänka sig att inkludera Göteborg FC i sina organisationer.

Men nu står det alltså klart att Göteborg FC blir en del av BK Häcken, båda föreningarnas medlemmar har röstat ja till förslaget och Göteborg FC blir nu BK Häcken FF.

Lagbytet kommer dock inte ske till den kommande säsongen på grund av regelverket utan laget kommer fortsätta spela som Göteborg FC men med BK Häckens matchtröjor. Framöver är det dock BK Häcken FF som kommer gälla för de regerande mästarinnorna.

Göteborg FC flyttar även in sin verksamhet på den hypermoderna anläggningen Gothia Park där BK Häcken sedan tidigare bedriver sin verksamhet. Anläggningen ska även byggas ut närmaste tiden för att kunna rymma plats åt det nytillkomna damlaget.