Foto: Bildbyrån

Kolbeinn Sigthorsson har tidigare spelat landslagsfotboll för Island, och var länge aktuell för Djurgården. Men nu är det klart att det blir stockholmskonkurrenten AIK som snår åt sig den 29-åriga anfallaren. 

Sigthorsson kommer senast från Nantes, där han under senaste tiden haft problem med skador. Att han kommer från en tuffare period i sin fotbollskarriär är Sigthorsson ärlig med, men intygar samtidigt att motivationen att komma tillbaka till sin absoluta toppform är på högsta nivå.

Lyckas den 29-åriga anfallaren ta sig tillbaka dit är det ett betydande kapital AIK sitter inne på. Förutom sitt matchavgörande mål mot England i EM-åttondelsfinalen 2016 har han också meriter från bland annat Ajax och Galatasaray.

Wesström stolt över värvningen

Kontraktet sträcker sig till 2021, och AIK:s sportchef Björn Wesström ser med tillförsikt fram emot att ha Sigthorsson tillgänglig för spel.

– Vi är mycket stolta och glada över att ha Kolbeinn i AIK Fotboll och ser fram emot att med ett stenhårt arbete och ett stort tålamod få honom tillbaka till den nivå som han dokumenterat besitter, säger Wesström till AIK:s hemsida.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här