Brommapojkarna visade vart skåpet skulle stå när de under fredagen körde över Utsikten med 7–0 i den första matchen i kvalet till allsvenskan. 

Brommapojkarna visade ingen nåd när de klev in på Ruddalens IP i Göteborg för att möta Utsiktens BK i det allsvenska kvalet. Matchen utvecklades till en ren uppvisning av skicklighet och det blev en storslagen seger på 7-0 för Brommapojkarna, vilket är de största siffrorna någonsin för ett bortalag i det allsvenska kvalets historia.

Redan från avspark var det tydligt vilket lag som skulle dominera. Tre minuter in i matchen bröt Nikola Vasic igenom och nätade första målet. Ludwig Fritzon ökade försprånget till 2-0 i den elfte minuten efter en passning från Alexander Jensen. Mål tre och fyra hann också komma och gjorde halvtidsresultatet till en imponerande 4-0-ledning för Brommapojkarna.

Den andra halvleken fortsatte i samma överlägsna stil, och Vasic fullbordade sitt hattrick med en nick i den 69:e minuten. Inhopparen Alexander Johansson steg in i rampljuset och satte två snabba mål i minut 84 respektive 90, vilket knöt ihop Brommapojkarnas totala dominans och den historiska 7-0-segern.

Utsiktens kapten Alexander Faltsetas kunde inte dölja sin besvikelse och kallade förlusten för en av de mest smärtsamma ögonblicken i hans karriär. Efter matchen bad han även om ursäkt till fansen för det tunga resultatet. Nu vänds blickarna mot returmötet på Grimsta IP den 27 november, där Utsikten får hoppas på en dramatisk vändning.