EM-kvalet mellan Georgien-Sverige blev en mållös match, och de båda lagen tar därmed med sig en poäng vardera inför den fortsatta kampen mot U21-EM i Slovakien 2025.

I kvalet till U21-EM 2025 stod Georgien och Sverige öga mot öga i Batumi och matchen blev mer en taktisk drabbning än en målfest. Trots ett slutresultat på 0-0, var det ingen brist på strategi, skicklighet och ambition från båda lagen.

Sverige har visat en varierande prestation under inledningen av kvalet till U21-EM 2025. Efter att ha säkrat två klara segrar har de även ställts inför en del utmaningar i offensiven. Denna blandning av resultat blev tydlig under tisdagskvällens omgång på bortaplan mot Georgien.

Efter en tyst minut för att hedra de som föll offer för gårdagens dödsskjutning i Bryssel under EM-kvalet för Sveriges herrlandslag, rullades bollen igång. Georgien stod för det mesta av bollinnehavet under första halvlek och många fina räddningar fick ses från Sveriges målvakt, Oliver Dovin. Trots att Georgien sköt hela tio skott mot mål, var Dovin ständigt alert och parerade varje försök. Det svenska landslaget hade en mer utmanande kväll offensivt och deras försök att bryta igenom den georgiska defensiven var med liten framgång. Sverige lyckades under hela matchen endast få till två skott mot mål.

I den andra halvleken gjorde Sverige en del byten med förhoppning om att få in lite ny energi. Trots mindre bollinnehav från Georgien, lyckades de ändå kontrollera matchens tempo och hindrade Sverige från att skapa målchanser. Den svenska truppen svarade med starkt försvar och fokuserade på att hålla georgierna borta från farliga områden.

När slutsignalen ljöd stod det klart att båda lagen fick med sig en poäng. Resultatet lämnar Sverige fem poäng bakom gruppledaren Nederländerna, vilket skapar en spännande uppladdning inför deras kommande möte i november.

Georgien – Sverige, 0-0 (0-0)