Under lördagen var det dags för Parma att åka till Neapel och gästa ett ovanligt tomt Stadio San Paolo. De togs emot av ett sargat Napoli och kunde, efter många om och men, lämna med en härlig trepoängare. Svensken Dejan Kulusevski förfinade sina fina siffror i Serie A och stod för ett mål och en assist.

Fram in på eftermiddagen var det nära att matchen aldrig skulle äga rum. Det kraftiga regnet slog över Neapel och vägrade under en tid att sluta. Gräsmattan var på väg att bli oduglig att spela på. Men i slutändan skulle regnet lätta och riskerna från himlen minskade. Man beslöt att spela matchen.

Och Napolis säsong har varit lite som lördagens väder. Laget har inte riktigt bjudit på något solsken, utan snarare ett dystert mörker. I dagarna sparkade man Carlo Ancelotti och valde att ersätta honom med Gennaro Gattuso, och många i staden hoppades på en direkt effekt. Även om Partenopei stundtals såg bättre ut i matchen mot Parma, så var de inte övertygande och fick sedan lämna matchen tomhänta.

Det var dessutom svenske Dejan Kulusevski som tidigt skulle bringa större mörker över supportrarnas redan kolsvarta tid. Den unge spelaren fick nämligen tag i bollen på offensiv planhalva i den fjärde minuten och kunde tämligen enkelt sätta 1-0 till Gattusos stora besvikelse. Men tränarens manskap kom sedan tillbaka i början av den andra halvleken. Arek Milik satte kvitteringen i den 64:e minuten, genom  en fin nick.

Slutminuterna blev därmed otroligt spännande. Matchen svängde en hel del fram och tillbaka och det var faktiskt Parma som skapade de hetaste chanserna. Bollen vägrade dock gå i mål, vare sig för Napoli eller Parma.

Men det skulle bara vara fram till det att Dejan Kulusevski återigen skulle bestämma sig för att göra jobbet. Han skarvade vidare bollen i offensiv riktning och Gervinho kunde avancera, samtidigt som svensken hängde med. Den förstnämnde passade sedan till Kulusevski och han kunde än en gång serverade Gervinho som fick sätta matchens avgörande 2-1-mål på tilläggstid.

Leveransen positiv för Parma

19-åringens prestation innebar att han gjorde sitt fjärde mål och sin sjätte assist för säsongen.

Parma gick, i och med vinsten, förbi Napoli och parkerar just nu på en sjundeplats i tabellen.