Foto: Bildbyrån

De svenska fotbollsligorna har precis inlett sina säsonger, medans de övriga ligorna i Europa är inne på sluttampen där en ny segrare ska utses. Med endast ett fåtal omgångar kvar att spela tänkte vi ta en titt på ställningen i tabellerna och vilka lag som ännu har chansen att nå den högsta placeringen.

Bundesliga
Med tre matcher kvar att spela ligger Bayern München i topp med 71 poäng. Hack i häl hittar vi Borussia Dortmund och RB Leipzig som med 69 respektive 64 poäng har möjligheten att ta sig förbi om de presterar på topp i matcherna som är kvar. Bayern och Leipzig kommer att ställas mot varandra i nästa vecka, där Leipzig har möjligheten att dra Bayern närmare de övriga lagen poängmässigt.

La Liga
Även i den spanska ligan är det tre omgångar kvar att spela, där FC Barcelona har en ledning på exakt nio poäng till tvåan Atlético. Skulle det CL-aktuella laget falla i samtliga av sina matcher har Madrid en möjlighet att vinna ligan om de samtidigt vinner alla sina kvarvarande möten. Dock är chanserna till detta små, då majoriteten av Barcelonas motståndare befinner sig i tabellens nedre skikt och därmed ses som enkla motstånd.

Ligue 1
Med hela fyra omgångar kvar att spela har Paris Saint-Germain intagit en stor ledning i tabellen som redan nu säkrat deras andra raka samt totalt åttonde ligaseger. Laget är därmed redan nu klara för gruppspelet i Champions League under nästa säsong.

Premier League
Den engelska ligan är garanterat den som är absolut mest jämn när man nu är på väg mot mållinjen. Manchester City och Liverpool har dragit iväg från de övriga lagen och det skiljer endast en poäng mellan klubbarna med två matcher kvar att spela. Detta innebär att en förlust i veckans match ger en otroligt stor press inför säsongsavslutningen.

Serie A
Juventus är med ett 18 poängs försprång och fyra matcher kvar att spela redan klara som nya mästare. Klubben har haft innehav av titeln varje år under se senaste åtta åren och totalt har man vunnit titeln vid 35 tillfällen. Detta är nästan dubbelt så många gånger som Milan, som vunnit ligan näst flest gånger.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här