Foto: Bildbyrån

Äntligen är han tillbaka. Och mer lägligt kan det egentligen inte bli. Nästa vecka ställs Malmö FF mot FC Köpenhamn i det hiskeligt viktiga avgörandet och under gårdagen återfanns Anders Christiansen på fotbollsplan. Optimismen ökar bland MFF:are och nästa vecka kan han få vara med och bidra.

Malmö FF befinner sig i dagsläget på träningsläger i härligt soliga Marbella, Spanien. Hit har de rest för att ladda upp inför den kommande och absurt betydelsefulla matchen mot FC Köpenhamn i Europa League. Där och då kan de nämligen befästa en position i gruppspelet som innebär avancemang till utslagsfasen. Matchen spelas om mindre än en vecka, närmare bestämt på torsdag nästa vecka, i Danmark.

Senaste gången lagen ställdes mot varandra fick Malmö FF med sig ett 1-1-resultat och siffrorna i sig gav och tog inget nämnvärt. Däremot fick man en hel del huvudbry på annat håll. Anders Christiansen drog nämligen på sig en skada, som kom att hålla honom borta ifrån spel. Denna skyndade man sedan lite för mycket med och anfallaren slog upp skadan när han var tillbaka i matchen mot AIK.

Men nu har skavankerna försvunnit och Anders Christiansen är mer redo än på ett bra tag. Under torsdagen träningsspelade Malmö mot Lincoln Red Imps från Gibraltar och lämnade tillställningen med ett fint 5-0-resultat. Christiansen fanns i startelvan och hade preliminärt förutspåtts få 45 minuter. Det gick dock bättre än vad man trodde och dansken mäktade istället med hela 60 minuter.

– Mycket glädjande. Det var ett tag sedan ”AC” spelade men han såg bra ut. Precis som vanligt bekväm med bollen. Det lovar gott, säger Uwe Rösler till klubbens officiella hemsida.

Trots att vädret bjöd på en del vindar kunde Malmö FF enkelt städa av mästarna från Gibraltar.

Behöver troligtvis tre poäng

För att ta sig vidare ur Europa League-gruppspelet behöver Malmö FF med stor sannolikhet tre poäng. Dynamo Kiev ställs nämligen mot Lugano på hemmaplan och där lutar det mesta mot en hemmaseger. Om Kiev mot förmodan skulle tappa poäng, så kan Malmö FF till och med lämna matchen mot FC Köpenhamn som förlorare och ändå ta sig vidare.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här