Foto: Bildbyrån

Landskrona BoIS är klara för superettan efter att ha besegrat Dalkurd över två matcher i kvalet. Första mötet spelades förra onsdagen där vann Landskrona på hemmaplan med 2-0. Returen som spelades igår (13/12) i Uppsala slutade oavgjort och därmed kunde Landskrona BoIS fira avancemanget till superettan. I det andra kvalmötet vann Trelleborg mot Brommapojkarna vilket betyder att Trelleborg får fortsätta spela superettan även nästa säsong. 

Landskrona BoIS slutade tvåa i Divion 1 södra den här säsongen vilket innebar att laget tog en kvalplats till superettan. Väl där väntade Dalkurd som slutade på en 14:e plats i supettan i ett dubbelmöte om vilket lag som skulle få spela superettan 2021.

Landskrona vann första mötet med 2-0 på hemmaplan och därmed hade de förarsätet inför returmötet på bortaplan. En match som aldrig riktigt blev spännande i och med resultatet från den första matchen. Landskrona hade kontroll på läget i returmötet och matchen slutade tillslut 1-1 och därmed är Landskrona BoIS återigen ett superettan lag. En serie som laget fick lämna 2018.

I det andra mötet mellan Trelleborg och Brommapojkarna blev det dock mer dramatik. Brommapojkarna som slutade tvåa i Division 1 norra fick med sig ett kryss på hemmaplan mot Trelleborg som slutade på en trettondeplats i superettan den här säsongen. Resultatet i första mötet gjorde att returmötet på Vångavallen i Trelleborg var vidöppet.

I returmötet satte Mattias Håkansson dit 1-0 efter 27 minuter, ett resultat som såg länge såg ut att stå sig. För när matchklockan hade tickat upp till 90 minuter var det fortfarande matchens enda mål. Men då dök Alexander Nilsson i Brommapojkarna upp och skickade in 1-1, ett resultat som innebar att matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev mållös och allt fick avgöras på straffar. Där var det Trelleborg som hade bäst nerver när det som mest behövdes och vann straffarna med 4-2 och Trelleborg kommer därmed spela superettan fotboll även säsongen 2021.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här