Foto: Bildbyrån

Efter flera år som förstemålvakt i Chelsea har Hedvig Lindahl den här säsongen blir förpassad till bänken. Något som förvånar klubb- och landslagskamraten Magdalena Eriksson. ”Jag tycker fortfarande att Hedvig definitivt är topp tre målvakter i världen”, säger Eriksson. 

Hedvig Lindahl kom till Chelsea 2015 och har sedan dess varit given som förstemålvakt. Men sen vårsäsongen startade har Lindahl fastnat på bänken till förmån för engelska landslagsmålvakten Carly Telford. Något som förvånar Chelsea- och landslagsspelaren Magdalena Eriksson.

”Ja, jag tycker fortfarande att Hedvig definitivt är topp tre målvakter i världen. Jag tycker bara att det har varit väldigt tråkigt och olyckligt att det blev som det blev i slutet, men det är ju klubben som väljer vilken målvakt som man ska satsa på”, säger Eriksson.

I Chelsea finns även svenska Jonna Andersson. Tillsammans har Andersson och Eriksson gjort vad de kunnat för att hålla Lindahls motivation uppe inför VM.

”Givetvis har vi pratat med henne. När hon väl har fått spela i Chelsea så har vi försökt att peppa henne extra mycket. Men jag är inte orolig för Hedvig för hon är så rutinerad och trygg i sig själv”, försäkrar Eriksson.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här