Foto: Bildbyrån

I jakten efter guld spelade Djurgårdens IF sin sista hemmamatch på Tele2 Arena. Laget som gästade var Örebro SK. 

Det är tätt i Allsvenskan just nu. För att Djurgården skulle ha ett fortsatt grepp om det åtråvärda SM-guldet behövde man ta minst en poäng i den här matchen. På pappret var detta en överkomlig uppgift för ”Järnkaminerna”,

Och man höll under press. De vann tämligen enkelt med 3-0 och har nu ett gyllene läge i guldstriden.

Det var också Djurgården som inledde starkast. Precis som väntat. De tog tidigt tag i taktpinnen och fick med sig en straff i matchens tredje minut. Den förvaltades väl av Fredrik Ulvestad, som kunde sätta den och skriva in 1-0 till sitt lag.

Kort efter att den andra halvleken drog igång tvingades domaren avbryta matchen. Detta gjordes av säkerhetsskäl. Djurgårdsklacken bjöd nämligen till med pyroteknik och arenan fylldes med rök. Men matchen drog igång kort därefter.

Längre in i matchen fick Djurgården växa till sig ytterligare. Och det skulle komma fler mål. Matchens andra mål kom i den 63:e matchminuten, när Buya Turay kunde peta in bollen, efter att målskytten Ulvestad drog till utanför straffområdet.

Hemmalaget, som hade stort ett hemmastöd ifrån sina supportrar, gav verkligen värde för pengarna. Man slog, med dagens publiksiffra, ett internt publikrekord och behövde självklart bjuda på en fin prestation.

Det skulle komma ett tredje mål också. Inbytte Emir Kujovic fick en passning från en av matchens absolut bästa spelare, Jonathan Ring, i straffområdet och kunde placera in bollen vid den bortre stolpen.

Siffrorna skrevs till 3-0 och Djurgården har nu ett litet försprång inför den sista matchen. De har tre poäng ned till andraplatsen.

I den sista omgången ställs de mot IFK Norrköping. Matchen spelas den 2 november.

Startelvor:

Djurgårdens IF
Vaiho
Witry-Une Larsson-Danielson-Kack
Ulvestad-Karlström
Radetinac-Edwards-Ring
Turay

Örebro SK
Jansson
Björnkvist-Granlund-Andersson-Wright
Bergmark-Lorentzon-Kasim
Larsson-Prodell-Bertilsson

Statistik

Bollinnehav: 52% – 48%
Skott på mål: 12-2
Frisparkar: 8-15
Hörnor: 8-5
Gula kort: 0-1

Publiksiffra:

28 258

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här