Foto: Bildbyrån

Liverpool är Europa-mästare efter 2-0 i Champions League-finalen mot ligakonkurrenten Tottenham. Vinsten firades tillsammans med tusentals fans på Liverpools gator i England. ”Det känns fantastiskt. Det är svårt att beskriva. Du måste uppleva det”, säger Georginio Wijnaldum.

Champions League-finalen på Wanda Metropolitano i Madrid fick en rivstart när Mohamad Salah gav Liverpool ledningen efter bara två minuter. Spiken i kistan kom 85 minuter senare då Divock Origi satte spiken i kistan med sitt 2-0-mål. Champions League-titeln till Liverpool, vilket var deras sjätte någonsin.

På söndagen firade laget vinsten tillsammans med fansen i Liverpool. Tusentals människor i alla åldrar hade samlats för att ta emot Europa-mästarna, som även de var tagna av stunden.

”Det är en underbar känsla att få dela den med alla grabbar. Det här summerar vad det betyder för klubben och för fansen”, sa engelska backen Joe Gomez om hyllningarna.

”Det känns fantastiskt. Det är svårt att beskriva. Du måste uppleva det”, sa mittfältaren Georginio Wijnaldum.Det kommer vara fenomenalt. Det är så många människor här och fler än vad jag förväntade mig. Du ser barn, föräldrar, far- och morföräldrar. Du förstår hur mycket det betyder för staden och klubben.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här