Foto: Bildbyrån

Både Liverpool och Paris SG hade inför gårdagens returmöten i Champions League skaffat sig ypperliga förutsättningar för att ta sig vidare från sina respektive matcher. Båda lagen lyckades även behålla försprånget de skaffat sig från första matchen och tog sig båda vidare i Champions League. 

För PSG så handlade det om att bevaka en 4-1 ledning från första matchen på bortaplan mot Barcelona, ett resultat som skulle mycket till för att PSG skulle tappa. Men vi alla minns säsongen 2017 nu när Barcelona vände 0-4 till 6-5 mot just PSG. Men den här gången var det inget snack om saken, när Kylian Mbappe skickade in 1-0 i den 31 matchminuten från straffpunkten var matchen avgjord. Barcelona kvitterade dock kort efter genom Lionel Messi till 1-1. Messi brände sedan en straff det sista som hände under första halvlek och lagen gick till pausvila med 1-1. Ett resultat som även höll sig hela matchen ut och PSG vann därmed matchserien med totalt 5-2 och tog sig vidare i Champions League.

Mötet mellan Liverpool och RB Leipzig spelades på neutral mark precis som den första matchen mellan de två lagen. Detta till följd av reserestriktionerna som finns mellan länderna. Så även returmötet fick spelas på Puskas Arena i Budapest. Liverpool som är inne i en riktigt formsvacka i ligan hade en 2-0 ledning från första matchen att försvara. Och det något som Liverpool lyckades med. Trots ett stort bollinnehav från RB Leipzig i första halvlek fick aldrig tyskarna hål på Liverpool och det stod 0-0 i paus. Den andra halvleken så tog Liverpool över mer och mer spelmässigt vilket även resulterade i först 1-0 genom Salah och sedan fyra minuter senare till 2-0 från Mane. Ett resultat som som även stod sig matchen ut och Liverpool vann därmed dubbelmötet mot RB Leipzig med totalt 4-0.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här