Foto: Bildbyrån

Champions League-vinnaren Liverpool och Europa League-vinnaren Chelsea gjorde under onsdagskvällen upp i Supercupen. Efter en oavgjord ordinarie tid krävdes det både förlängning och straffar för att skilja lagen åt. Där var det till slut Liverpool som var det starkare laget. Merseyside-laget satte alla sina straffar medan Tammy Abraham missade för Chelsea. 

Supercupen spelas årligen mellan vinnaren av Champions League och vinnaren av Europa League. 2019 års upplaga på BJK Vodafone Park i Istanbul, Turkiet, bjöd på en helengelsk drabbning där Chelsea startade starkast. I den 36:e minuten spelade Christian Pulisic fram Oliver Giroud till 0-1. Det dröjde sen till den andra halvleken innan Liverpool kunde kvittera genom Sadio Mane, framspelad av Roberto Firmino.

1-1 stod sig matchen ut och förlängning väntade. Där var det återigen Sadio Mane som klev fram för Liverpool när han dunkade in bollen ribba in på en fin pass av, återigen, Roberto Firmino. 2-1 stod sig dock bara i sex minuter. I den 101:a matchminuten feltajmade Liverpool-målvakten Adrian en utrusning och domaren Stephanie Frappart tvekade inte på pipan. Straff Chelsea – som Jorginho säkert förvaltade på bästa sätt.

På straffar var det sen Liverpool som hade nerverna i behåll. Champions League-vinnaren satte samtliga fem straffar och vann  straffläggningen med 5-4 efter att Tammy Abraham blivit enda spelare att missa sin straff.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här