Foto: Bildbyrån

Den 16 februari är det planerat att Liverpool ska möta RB Leipzig i åttondelsfinal i Champions League. Första mötet var tänkt att spelas i Leipzig men det ser inte ut att kunna genomföras eftersom Liverpool nekas inresetillstånd på grund av coronarestriktioner i Tyskland. Nu måste Leipzig ordna en neutral plats att spela matchen på – senast på måndag.

Forsbergs Leipzig gick till semifinal i förra årets turnering och fick en av dom svåraste uppgifterna till åttondelsfinal när dom lottades mot Liverpool. Dubbelmötet ska börja den 16 februari och avslutas den 10 mars i Liverpool. Den första matchen var tänkt att spelas i Leipzig men på grund av coronarestriktioner har Liverpool nekats inresetillstånd. Att dom nekats beror enligt uppgifter från tidningen Kicker att det inte handlar om ”speciella omständigheter”.

Trots detta påverkas Leipzig hårdast eftersom klubben nu måste kontakta Uefa och komma med förslag på en neutral plan där den första matchen i dubbelmötet kan spelas. Detta måste klubben göra innan den åttonde februari alltså nu på måndag. Om Leipzig inte lyckas med detta finns risken att klubben förlorar första mtchen med 3-0 på walkover.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här