Foto: Bildbyrån

Hammarby spelade oavgjort borta mot Helsingborg efter att Gustav Ludwigson räddat en poäng med matchens sista spark. Hammarbys målvakt David Ousted stod för en riktig tabbe på Helsingborgs 1-0 mål.

Matchen mellan Helsingborg och Hammarby blev den enda match under söndagen som startade 14:30. Matchen mellan Kalmar FF och AIK skulle spelas parallellt men fick skjutas fram på grund av att AIK fastnat i trafiken från Öland efter en stor polisinsats på ön.

Men i Helsingborg var det två relativt formstarka lag som skulle mötas på Olympia när hemmalaget tog emot Hammarby. Matchen slutade 1-1 efter att Hammarbys forward Gustav Ludwigson återigen räddat en poäng för sitt Hammarby. Ludwigson höll sig framme med en tå i den absolut sista sparken i matchen.

Dessförinnan hade Hammarby haft trycket på Helsingborg i nästan hela matchen. Men med en storspelande Alexander Nilsson i hemmamålet fick Hammarby inte in bollen. Målvakten fick besked på uppvärmningen att han skulle göra sin andra allsvenska start i karriären efter att den ordinarie målvakten Anders Lindegaard skadat sig på densamma.

Helsingborg såg alltså länge ut att gå mot segern efter att Max Svensson gjort 1-0 i första halvlek. Svensson kom in utanför Hammarbys straffområde och fick på ett svagt skott, men som Hammarby-målvakten David Ousted inte kunde hålla och fick se bollen trilla in bakom sig.

I och med det oavgjorda resultatet kliver Hammarby förbi Varberg i tabellen, men med en match mer spelad. Helsingborg är kvar som nästjumbo.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här