Foto: Bildbyrån

Under torsdagen släppte Malmö FF en video som visade hemmaarenan och kallade sedan till presskonferens. Väl där lät man meddela att namnet på klubbens arena byts. Det nya namnet är Eleda Stadion.
– Vi behöver inte bara växa sportsligt utan även ekonomiskt, säger Niclas Carlnén, vd i Malmö FF till klubbens hemsida.

Malmö FF:s hemmaarena är fortfarande rätt så ny. Under 2019 firade man nämligen tio år på den nya arenan, som invigdes 2009. Då valde man namnet Swedbank Stadion, för att i fjol gå över till Stadion.
Och nu står det klart att arenan byter namn ytterligare en gång, efter att Malmö FF inlett ett nytt avtal med en aktör som man samarbetat med under en tid. Bolaget är Eleda Group som man nu alltså väljer  att vidareutveckla samarbetet med. Aktören är en koncern inom byggbranschen, som omsatte 2,8 miljarder år 2018.

– Det här avtalet ger Malmö FF nya möjligheter att växa och kommer bli en viktig pusselbit i vår framtida satsning, både på och utanför planen. Vi behöver inte bara växa sportsligt utan även ekonomiskt för att skapa förutsättningar framåt, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF till klubbens hemsida.

På klubbens hemsida skriver man dessutom att parterna tillsammans har producerat en ny visuell identitet.

– Malmö FF har en lång, traditionsrik historia och från vårt håll var det viktigt att vara en del av och inspireras av denna. Vi har därför gemensamt tagit fram en logotyp för Eleda Stadion i en av MFF:s traditionella färger, vit, säger Emilie Condrup marknads- och hållbarhetsansvarig på Eleda Group till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här