Foto: Bildbyrån

De regerande svenska mästarna Malmö FF är på väg att nå Champions League-gruppspelet. Endast ett hinder på vägen återstår efter att MFF slog ut Rangers i ett dubbelmöte.

Malmö FF kan vara på väg mot succé i Europa igen. Säsongerna 2014/15 och 2015/16 gick skåningarna till Champions Leagues gruppspel två gånger i rad, nu kan MFF hamna i Europas finrum igen.

Under gårdagen besegrade Malmö de skotska mästarna Ranger på Ibrox Stadium i Glasgow. MFF hade med sig en 2-1 seger från hemmaplan men var dömda att göra en bra insats inför 50 000 åskådare för att nå avancemang.

Det var också Rangers som tog ledningen i matchen. Efter 18 minuter och tryck från läktaren så kunde colombianen Alfredo Morelos göra 1-0 för Rangers. Målet innebar att om resultatet stod sig matchen ut så väntade förlängning lagen emellan.

Precis innan halvtidspaus åkte Malmö på ännu en smäll. Den centrala mittfältaren Bonke Innocent drog på sig ett rött kort i en duell med en Rangers-spelare och visades ut.

Men trots det röda kortet och att Malmö spelade med tio man så var det just de ljusblå som gjorde den andra halvlekens mål. I den 53:e matchminuten fick serben Veljko Birmancevic bollen, han lurade ett par skotska försvarare och hittade sin lekkamrat Antonio Colak. Den sistnämnde vände med bollen och sköt in 1-1 vid den bortre stolproten och MFF var med i matchen igen.

Som om ett 1-1 mål inte skulle räcka för MFF så tog man ledningen i matchen. Än en gång så var det kroaten Colak som blev målskytt för MFF. Ett långt inkast till targetanfallaren bäddade för ett 1-2 mål och det tidigare gungande Ibrox Stadium blev allt mer tyst.

Efter Malmös 1-2 mål så försökte Rangers att hitta vägar in mot MFF-målet. Men ett erfaret och rutinerat Malmö såg till att de skotska mästarna inte fick skapa speciellt farliga målchanser mot Johan Dahlin i målet. Efter en något farlig slutforcering så blåste till slut domaren i pipan och fastställde slutresultatet till 1-2 till Malmös favör.

I och med segern är nu MFF en match ifrån att avancera till Champions League-gruppspelet. Om Malmö besegrar Ludogorets Razgrad i det kommande dubbelmötet, så har man en plats klart mot de stora bjässarna i den europeiska toppfotbollen.

Malmö kommer att inleda dubbelmötet mot Ludogorets på hemmaplan den 17 augusti. Sedan följer returen i Bulgarien den 24 augusti.