Foto: Bildbyrån

Sveriges enda representant i herrarnas Champions League, Malmö FF, åkte på pumpen borta mot Zenit St. Petersburg. Ryssarna besegrade MFF med 4-0 efter att Malmö fått spela med tio man under i stort sett hela andra halvlek.

Efter premiärförlusten mot Juventus på hemmaplan så ville Malmö FF ta revansch på sig själva när man åkte till Ryssland och storlaget Zenit. Men det blev ingen drömstart på bortamatchen i St. Petersburg.

Åtta minuter tog det innan Zenit hade tagit ledningen genom brassen Claudinho. Efter ledningsmålet till 1-0 så hade Malmö FF en bra period där man skapade några lägen genom bland andra Anders Christiansen och Antonio Colak. Men någon kvittering kom aldrig och MFF hade ett underläge till 1-0 fram till halvtidsvilan.

I den andra halvleken så fick MFF en mardrömsstart. I matchminut 49 så nickade Daler Kuzyaev in 2-0 bakom Johan Dahlin. Drygt fyra minuter senare så åkte Malmö FF på nästa smäll. Den bosniska landslagsspelaren Anel Ahmedhodzic stoppade ett friläge med armen och efter närmare VAR-granskning så visade domaren det röda kortet till mittbacken. Det innebar att MFF skulle få spela med en man mindre i mer än 35 minuter av matchen.

Det tidiga målet i andra halvlek och det röda kortet tog udden av Malmös insats. Man ställde sig in på försvar och för att stoppa blödningen. I den 80:e minuten kom dock 3-0 från Zenit och innan matchens slut så hade Wendel gjort 4-0 vilket spikade slutresultatet.

Malmö FF fick åka hem till Skåne med en andra raka mållös match i Champions League och med noll inspelade poäng. I nästa omgång ställs man mot de regerande mästarna Chelsea på Stamford Bridge.