Sveriges bästa fotbollslag på herrsidan heter fortfarande Malmö FF. Efter 30 spelade omgångar i Allsvenskan så är MFF herren på täppan för andra året i rad.

Det har varit en lång allsvensk säsong, som avslutades under lördagen. En full omgång där spänning fanns i stort sett i varenda spelad match.

I Malmö så spelade hemmalaget MFF om guldet, medan AIK också hade chans att nå förstaplatsen. För att MFF skulle tappa guldet så krävdes det att man förlorade mot Halmstad medan AIK vann på sitt håll.

Solna-laget gjorde det de behövde och tog hem segern på Friends Arena mot IK Sirius efter att AIK gjort en fantastisk vändning från underläge med 0-2 till seger med 4-2. Men AIK fick dock ingen hjälp från Halmstad, som spelade 0-0 på Eleda Stadion mot Malmö.

I och med att MFF fick med sig en poäng från mötet, så slutar man först i Allsvenskan igen med 59 poäng. AIK slutade också på 59 poäng men med en betydligt sämre målskillnad än Malmö FF.

Två lag åker också direkt ur Allsvenskan, något som varit klart sedan länge. Örebro SK och Östersunds FK spelar i Superettan den kommande säsongen. Halmstads BK kommer att få kvala nedåt mot Helsingborgs IF, i ett kvalmöte som avgörs i december.

Sedan tidigare är det klart att IFK Värnamo och GIF Sundsvall avancerar från Superettan till Allsvenskan.

Så slutade Allsvenskan 2021

 1. Malmö FF, 59 (SM-guld, klara för europaspel)
 2. AIK, 59 (klara för europaspel)
 3. Djurgårdens IF, 57 (klara för europaspel)
 4. IF Elfsborg, 55
 5. Hammarby IF, 53
 6. Kalmar FF, 47
 7. IFK Norrköping, 44
 8. IFK Göteborg, 41
 9. Mjällby AIF, 38
 10. Varbergs BoIS, 37
 11. IK Sirius, 37
 12. BK Häcken, 36
 13. Degerfors IF, 34
 14. Halmstads BK, 32 (spelar kval för att hålla sig kvar)
 15. Örebro SK, 18 (nedflyttade)
 16. Östersunds FK, 14 (nedflyttade)