Malmö FF reste till Helsingfors för returmötet i Champions League mot HJK Helsingfors och klarade av uppgiften. Efter en 2-1 seger på hemmaplan för MFF så hade man en ledning att gå på inför returmötet. Den matchen slutade 1-1 och Malmö är därmed vidare i Champions League-kvalet. I den tredje kvalomgången ställs dock Malmö mot betydligt tuffare motstånd då skotska ligamästarna Rangers väntar. 

Segern för Malmö FF i den andra kvalomgången mot HJK innebär även att Malmö FF nu säkrat europeiskt gruppspel den här säsongen. För Malmös del så kommer man som sämst att spela i gruppspelet i den nya europeiska turneringen Europa Conference League. Detta då man vid förlust mot Rangers kommer att få chansen att spela playoff till Europa League. Skulle Malmö även förlora den matchen så väntar alltså som sämst gruppspel i Europa Conference League.

Efter att ha vunnit mot Riga i första kvalomgången och finska HJK i den andra kvalomgången så väntar nu alltså betydligt svårare motstånd i den tredje kvalomgången när skotska Rangers kommer stå för motståndet. Ett rangers som tränas av förre storspelaren Steven Gerrard och innehar den gamle MFF-spelaren Filip Helander i truppen.

Matcherna mot Ranger spelas 4 och 10 augusti. Malmö FF inleder dubbelmötet på hemmaplan.