Foto: Bildbyrån

De regerande svenska mästarna har fått en bra start på Europaäventyret. Efter 1-1 mot FC Riga igår har nu MFF avancerat till nästa omgång, då man vann den första matchen.

Malmö FF har blivit klara för den andra kvalomgången till Champions Leagues gruppspel. Efter att MFF besegrade Riga i den första matchen med 1-0 och under gårdagen spelade 1-1 borta, så är avancemanget klart.

Den stekhete Antonio Colak blev hjälte för MFF efter att han gjorde sitt andra mål i CL-kvalet i den 32:a minuten. Målet innebar att Riga behövde vinna med två mål för att slå ut Malmö, som hade bättre bortamålsstatistik.

Men så blev inte fallet. Laget från Lettlands huvudstad lyckades med att göra ett mål, men längre än så kom man inte. Malmö FF kunde åka hem från Baltikum med en oavgjord match och ett klart avancemang till nästa runda.

I den andra kvalomgången till Champions League-gruppspelet kommer nu Malmö att få åka över Östersjön för att möta de finska mästarna HJK Helsingfors. Finländarna hade inga problem med att borsta av Buducnost Podgorica från Montenegro med 7-1 totalt. Noterbart är att en av Malmös CL-hjältar från 2014, Markus Halsti, spelar i HJK Helsingfors. Halsti spenderade sex år i Malmö och är mycket uppskattad i MFF-kretsar.