Det har varit en annorlunda och märklig fotbollssäsong på många sätt. Premiären blev först uppskjuten i flera månader och hela säsongen har spelats utan publik. Många lag har även underpresterat mot förväntningarna, men ett lag har stuckit ut och det är Malmö FF. Laget har varit dominerade hela säsongen och med tre omgångar kvar av allsvenskan har MFF säkrat SM-guldet.

Det återstår alltså fortfarande tre matcher av säsongen men i och med att Malmö FF leder med 10 poäng före tvåan Elfsborg kan MFF redan nu titulera sig svenska mästare 2020.

Guldet säkrades i hemmamatchen mot Sirius. Där Malmö FF vid seger kunde titulera sig vinnare av allsvenskan 2020. En uppgift som skånelaget klarade med bravur, MFF gick ut och satte full fart direkt från start. Första 20 minuterna var det en uppvisning från hemmalaget och efter tidiga mål av Isak Kiese Thelin, Anders Christiansen och Ola Toivonen hade Malmö FF en 3-0 ledning redan efter 15 minuter.

Resten av matchen kontrollerade MFF väl och i den andra halvleken satte Erik Larsson dit slutresultat till 4-0 och Malmö FF kunde därmed fira klubbens 21:a SM-titel.

Laget vann dock matchen och fick fira seriesegern utan sin tränare Jon Dahl Tomasson, detta efter att Tomasson smittats av covid-19 och satts i karantän. Även guldfirandet fick sig en törn efter att klubbens tänkta middagsfirande fick ställas in då Anders Christiansen testades positivt för covid-19 efter matchen.

Anders Christiansens positiva covid-19 test gör även att MFF pausar sin verksamhet under kommande vecka, något som dock inte kommer påverka spelschemat då det är landslagsuppehåll.