Foto: Bildbyrån

Både spelare och ledare i Malmö FF har tillsammans kommit överens om att frivilligt sänka sin lön med 7.5%. Detta har inget att göra med andra permitteringar som genomförts utan är ett frivilligt initiativ från spelare och ledare i klubben.  

Malmö FF är den klubb i Sverige som har överlägset störst ekonomiskts spelrum, med ett eget kapital som är flera hundra miljoner mer än närmaste konkurrent. Detta betyder inte att Malmö inte har drabbats av den ekonomiska kris som drabbat idrotten till följd av coronakrisen.

Som ett led i att hjälpa klubben under denna perioden så har klubbens spelare och ledare självmant valt att sänka sina löner med 7.5%. Detta är alltså utöver andra permitteringar och andra åtgärder som klubben genomfört för att skydda klubbens ekonomi på långsikt.

– Det var en självklarhet för både spelare och ledare att hjälpa föreningen. Det visar på en samhörighet och laganda även utanför planen som är betydelsefull för Malmö FF, säger klubbens sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här