Foto: Bildbyrån

Väntan är över för Manchester City, efter segern i semifinalen mot PSG så har klubben nu kvalificerat sig för en historisk Champions League final. För första gången i klubbens historia ska man delta i en Champions League final. – Vi behöver en seger för att bli ligamästare, sen ska vi fokusera på finalen, säger tvåmålsskytten Riyad Mahrez.

Manchester City har varit en maktfaktor inom europeisk fotboll sedan klubbens nya ägare fråm Abu Dhabi klev in i klubben 2008. Man har vunnit Premier League vid fyra tillfällen sedan dess och mycket talar för att det även blir en femte ligatitel i år då Manchester City leder ligan klart före lokalkonkurrenten Manchester United. Men det stora målet som de nya ägarna haft sedan starten är att Manchester City ska vinna Champions League och trots flera försök så har klubben aldrig lyckats lika bra ute i Europa som hemma i Premier League.

Men nu har alltså Manchester City nått en historisk final och man är endast en seger ifrån att äntligen få lyfta Champions League-pokalen. Stor hjälte för City blev Riyad Mahrez. Han gjorde ett av målen i den första semifinalen som City vann på bortaplan mot PSG med 1-2. Detta gjorde att City hade ett bra utgångsläge inför returmötet på Etihad Stadium. Där var det Mahrez som var den store segerorganisatören. Det var nämligen han som öppnade upp målskyttet till 1-0 i returmötet och sedan satte spiken i kistan när han gjorde 2-0 i andra halvlek. Segern för City innebär att man vann dubbelmötet mot PSG med 3-1 och är klara för final.

Det kan bli en hel engelsk Champions League final, detta då Chelsea som ikväll möter Real Madrid på hemmaplan har ett oavgjort resultat från första omgången att gå på. Så City kommer i sin historiska final att antingen ställas mot Chelsea eller Real Madrid i finalen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här