Foto: Bildbyrån

Marcus Berg har under ett antal månader ryktats skriva på för IFK Göteborg. Och nu intensifieras det ryktet. GT rapporterar att spelaren i fråga är nära en flytt till Blåvitt.
– Det kan jag inte kommentera, säger sportchefen Kennet Andersson till GT.

Ryktena drog egentligen igång när offentligheten nåddes av nyheten att Marcus Bergs köpt ett hus i Göteborg. I dagsläget befinner sig svensken i ryska Krasnodar, med ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren.

Och en flytt kan komma att bli verklighet ganska snart. GT rapporterar nämligen att 33-åringen kan vara nära en övergång till den svenska storklubben. Övergången förväntas i sådana fall äga rum under sommarens fönster. Parterna ska enligt samma rapporter närma sig varandra.

Anfallaren har haft en lång och gedigen karriär bortom Sveriges gränser. Han lämnade nämligen just Blåvitt 2007, för att testa vingarna utomlands.

– Det kan jag inte kommentera. Vi vet precis som alla andra att han köpt ett nytt hus, inte så långt från mitt faktiskt, det är det jag kan kommentera, säger IFK:s sportchef Kennet Andersson till GT.

I samband med en landslagssamling sa Berg följande:

– Göteborg är hemma för oss. Det är klart att jag längtar till dagen då det händer. Sen när det är, om ett halvår, ett år eller tre år – det vet vi inte. Jag får se vilka alternativ som finns, sa Marcus Berg till Fotbollskanalen.