Foto: Bildbyrån

Nyligen stod det klart att Marcus Lantz lämnar damallsvenskan och klubben Kopparbergs/Göteborg. Och nu är det officiellt att tränaren tar över en ny klubb. Han har nämligen skrivit på för Mjällby och går alltså över till herrallsvenskan.
– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått den här möjligheten att bli allsvensk tränare i Mjällby, säger Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

De stod för en fin säsong i Sveriges näst högsta division och det skulle också komma att belöna sig. Mjällby AIF tog nämligen steget från Superettan upp till Allsvenskan. Under en tid nu har de dock letat efter en ny huvudansvarig tränare för A-laget.

Och nu står det klart att Marcus Lantz är mannen som kommer att försöka leda detta lag mot nya framgångar. 44-åringen har kommer senast från ett uppdrag hos Kopparbergs/Göteborg i damallsvenskan, som han lämnade med ett visst missnöje.

Mjällby bekräftar rekryteringen på sin officiella hemsida.

– Vi som varit delaktiga i rekryteringen har haft väldigt många namn uppe på bordet och många referenser har tagits på väldigt många namn. I den kravprofil vi har arbetat fram finns en vilja att arbeta vidare med de delar som varit framgångsrika på matcher och träningar de senaste två åren men där är även en ambition att hitta en huvudtränare som förstår kulturen i Mjällby AIF och som från nuläget vill vara med och utveckla klubben tillsammans med oss, säger Fredrik Danielsson, klubbchef.

– Marcus var ett av namnen som kom upp tidigt. Dels har han en lokal anknytning och vet vad Mjällby AIF står för och handlar om men har även visat att han är en väldigt duktig fotbollstränare som ställer höga krav på sin omgivning men också är beredd att arbeta hårt för att nå resultat.

”Jag ser fram emot det oerhört mycket”

Den nyblivne tränaren är självklart glad över att ha fått den här uppgiften.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått den här möjligheten att bli allsvensk tränare i Mjällby. Det är något som jag är väldigt stolt och glädjer mig över. Jag ser fram emot det oerhört mycket att få vara med och hjälpa till och försöka uppnå de mål som Mjällby AIF har under nästa år. Det är en oerhört stor grej för mig detta, säger Lantz till Fotbollskanalen.

Enligt sportchefen Hans Larsson kommer man att förstärka truppen med ett antal spelare. I går (läs: måndag) blev det klart att Mamudu Moro kommer tillbaka för spel med laget.

Marcus Lantz har även en tidigare tränarsejour i Örgryte. Det påskrivna kontraktet gäller ett år, med option på ytterligare ett.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här