Foto: Bildbyrån

Vänsterbacken Martin Olsson befinner sig på januariturné med det svenska landslaget. Många förvånades över att han överhuvudtaget kallades till denna samling, med tanke på att han står utan någon klubb. Men spelaren är i full jakt efter en ny klubbadress – som kan finnas i allsvenskan.
– Kacaniklic frågar om jag är sugen på allsvenskan och säger hela tiden att ”Bajen finns där”. Och ja, Bajen är en bra klubb med grymma supportrar, säger Martin Olsson till Sportbladet.

Länge höll han till i England och fotbollen på de brittiska öarna. Men sedan sommaren 2019 står Martin Olsson utan någon arbetsgivare och saknar kontrakt med någon klubb. Efter att kontraktet löpte ut i somras tränade han dock en del med Helsingborgs IF, men mest för att hålla igång.

Däremot utesluter vänsterbacken inte spel i allsvenskan.

– Jag stänger inga dörrar, verkligen inte. Jag tränade med Helsingborg i början av sommaren och allsvenskan är en möjlighet. Förstaalternativet är att fortsätta utomlands, men får jag något vettigt i Sverige så säger jag inte nej till det heller, säger Martin Olsson till Sportbladet.

Den landslagsmeriterade spelaren har hunnit bli 31 år och i den åldern tenderar en del att flytta tillbaka till Sverige och allsvenskan. Samtidigt försöker vissa även få ut så mycket som möjligt från utlandskarriären, vilket Martin Olsson uppenbarligen vill. Dock lockar spel i Sveriges högsta division.

– Det är en helt annan hajp än tidigare. Det finns många duktiga spelare och jag har ett par vänner som spelar i serien, säger Olsson till Sportbladet.

– Alex Kacaniklic är en, men även flera i HIF. Det är många som snackar bra om allsvenskan. Den är inte så dålig och allt kan hända för mig.

På frågan om vännen Kacaniklic har försökt locka över Olsson svarar han:

– Haha, jag vet inte. Men Kacaniklic frågar om jag är sugen på allsvenskan och säger hela tiden att ”Bajen finns där”. Och ja, Bajen är en bra klubb med grymma supportrar.

Öppen för olika möjligheter

Den tidigare Swansea-spelaren menar vidare på att en destination inte är bestämd – om det skulle bli en återkomst. Både Stockholm och Skåne är nämligen aktuellt. Och spel för HIF-konkurrenten finns definitivt på kartan.

– Jag har faktiskt aldrig spelat för HIF, utan Högaborg. Så det är nog inte så farligt om jag går till Malmö. Med det sagt: jag har inte hört något därifrån.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här