Foto: Bildbyrån

Svenska Fotbollsförbundet har nu kommit med sitt beslut gällande huvuddomaren Martin Strömbergsson. Han stängs av över 2020, detta efter ett uttalande som han riktade mot Östersunds målvakt Aly Keita under fjolårssäongen. 

Det hela startade när målvakten Aly Keita i en podcast berättade att domaren Martin Strömbergsson hade sa: ”Sluta prata, gå tillbaka till ditt mål så de kan kasta bananer på dig” till honom under en match. Matchen det handlar om ska ha varit mötet mellan Gif Sundsvall och Östersund den 10 augusti 2019. Detta fick Svenska Fotbollsförbundet att starta en utredning kring ärendet och nu har domen alltså kommit. Strömbergsson stängs av över 2020.

Strömbergsson själv hävdar att situationen var annorlunda och han har uttryckt sig med en ”gammal Gävleborgsfloskel” där han ska ha sagt ”Hoppa in i buren så ska jag ge dig en banan”. Något som han inte ska ha menat som något rasistiskt. Strömbergsson har även själv gått ut och bett om ursäkt över händelsen och meddelade under söndagen att det är oklart om han någonsin kommer att döma några fler matcher.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här