Foto: Bildbyrån

Den allsvenska premiärmatchen 2020 innehöll mästarlaget Djurgården. Blåränderna fick med sig alla tre poängen i bortamatchen mot IK Sirius efter att Erik Berg och Oscar Pettersson gjort matchens mål i 0-2 vinsten.

Det var en solig allsvensk premiär på Studenternas. Ett blåsvart hemmalag tog emot de regerande mästarna Djurgården. Det var bortalaget som fick gälla som favoriter i matchen och man axlade favoritskapet med att ta med sig samtliga poäng hem till Stockholm.

Men det var Sirius som tog taktpinnen i matchen. Hemmalaget förde matchen via ett högt bollinnehav och en hög press på Djurgården. Uppsala-laget skapade flera chanser via sin vänsterkant med Axel Björnström och Stefano Vecchia i spetsen. De regerande mästarna hade svårt att komma in i matchen men behöll tålamodet.

Det var, trots Sirius fina start, Djurgården som tog ledningen i matchen och det var en efterlängtad målskytt. I den 24:e matchminuten knoppade Erik Berg in bollen med huvudet, fint serverat av Aslak Witry. Berg var tillbaka i backlinjen efter ett års skadefrånvaro och fick sätta Allsvenskans första mål 2020.

Trots målet fortsatte Sirius att trumma på. Hemmalaget ägde mer boll och skapade fler målchanser innan domaren Victor Wolf blåste i pipan för halvtidsvila.

I den andra halvleken kom Djurgården bitvis ut som ett annat lag. Man visade upp sin stabilitet. Samtidigt som Sirius försökte trycka på för en kvittering, så kunde inhopparen Oscar Pettersson sätta spiken i kistan efter 87 minuter med sitt första allsvenska mål.

– Det var ett enkelt mål, men alla mål är viktiga. Framför allt idag när vi kanske inte gjorde vår bästa match, säger målskytten Pettersson i Dplay-studion.

De regerande mästarna tog med sig en viktig premiärvinst men utan att övertyga.
Djurgården tar emot Örebro på hemmaplan på onsdag och Sirius åker upp till Jämtland på torsdag för möte med Östersund.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här