Den hetlevrade taktikern Maurizio Sarri är klar som tränare för Lazio till och med säsongen 2023. Sarri ersätter Simone Inzaghi som har tagit över den regerande mästaren Inter.

En av många lediga namn i den stora tränarkarusellen i hösten har varit Maurizio Sarri. Sedan han lämnade jobbet som huvudtränare i Juventus i augusti 2020 har italienaren varit utan jobb.

Men nu har Sarri hittat rätt igen. Under onsdagen lade Lazio ut på sin Twitter ett stort antal hintar om att Maurizio Sarri blir deras nya tränare. Samtidigt skriver den pålitliga journalisten Fabrizio Romano ut att Sarris kontrakt sträcker sig till 2023 med klubben från Rom.

Maurizio Sarri ersätter Simone Inzaghi på posten som huvudtränare för Lazio. Inzaghi är sedan någon vecka tillbaka i den regerande ligamästaren Inter där han ersatte Antonio Conte.

Maurizio Sarri blev globalt uppmärksammad under sin tid i Napoli, där han var nära att föra laget till ligatiteln med en underhållande fotboll. Sedan gick hans karriär vidare i England och Chelsea innan det blev Juventus. Men nu blir det alltså den italienska huvudstaden för Sarri och till det ljusblåa Lazio.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här