Foto: Bildbyrån

Mervan Celik har härjat runt mellan ett antal olika klubbar ute i Europa. Nu hittar svensken dock tillbaka hem till Sverige. 29-åringen har nämligen skrivit på för GAIS, som i dag spelar i Superettan.
– Det känns jättekul, säger Mervan Celik enligt klubbens officiella hemsida.

Man kan få känslan av att han är äldre än vad han är med tanke på att han har varit med så länge. Mervan Celik är dock ”bara” 29 år gammal. Spelaren har haft en lång karriär och noterats för en rad olika klubbar på sitt CV. Däribland Pescara och Glasgow Rangers. Dessutom har han representerat GAIS vid två tillfällen.

Och nu står det klart att det blir en tredje sejour i GAIS för Celik. Idag (läs tisdag) skrev han nämligen på för Göteborgsklubben ännu en gång.

Sportchefen Jonas Östergaard är nöjd med sin värvning.

– Äntligen fick vi vår Mr X! Vi har fört diskussioner med Mervan under de senaste två månaderna, och nu är det klart. Vi är jätteglada att han är tillbaka i Gais, och vi tror att han kommer tillföra väldigt mycket i det offensiva spelet. Jag vill rentav påstå att det är en drömvärvning, säger han enligt den officiella hemsidan.

Mittfältaren själv är taggad inför den nya utmaningen.

– Det känns jättekul, det ska bli härligt att få springa ut i grönsvart igen, säger Celik till Gais hemsida.

– Det får vi hoppas att jag är. Det ska i alla fall bli väldigt kul att träffa supportrarna igen. Det ser jag verkligen fram emot, säger nyförvärvet.

Mervan Celik kommer senast från Fatih Karagümrük. Det nya kontraktet med GAIS sträcker sig över 2020.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här