Foto: Bildbyrån

Malmö FF hade inga problem med att besegra BK Häcken hemma på Eleda Stadion. Hemmalaget vann till slut med 3-0 i den allsvenska seriefinalen efter att Isaac Kiese Thelin varit inblandad i samtliga mål.

Det vankades alltså toppmöte i Skåne under söndagen. Malmö FF tog emot ett av Allsvenskans mest formstarka lag BK Häcken.

Men trots en stark form, kunde inte BK Häcken rubba de stora favoriterna. Istället vann MFF komfortabelt med 3-0.

MFF tog ledningen redan i matchminut sex, när Isaac Kiese Thelin vann en duell mot Joona Toivio på mittplan och spelade en djupledsboll på Ola Toivonen, som fint placerade in 1-0 för Malmö.

Tio minuter senare hade hemmalaget utökat sin ledning efter att dansken Jonas Knudsen kastade in sitt patenterade inkast som Isaac Kiese Thelin nådde först på med en konstspark och 2-0 var ett faktum.

Och det var ett överlägset Malmö. BK Häcken hittade aldrig igenom det stabila hemmalaget. Istället fortsatte MFF trumma på och kunde i den andra halvleken sätta det absoluta avgörandet 3-0, denna gång återigen genom Isaac Kiese Thelin.

Matchen slutade 3-0 och Malmö FF ligger nu fortsatt etta i Allsvenskan och har nio poäng ner till BK Häcken och IF Elfsborg på andra- respektive tredjeplats.

I nästa omgång åker serieledarna till Kalmar om en vecka. BK Häcken möter tabelljumbon Falkenberg på lördag.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här