Foto: Bildbyrån

Inför matchen mot Lugano i Europa League valde Malmö FF:s tränare Uwe Rösler att ställa upp med en reservbetonad startelva. Det väckte många reaktioner och Rösler menade att detta var på order ifrån styrelsen. – Vi lägger oss aldrig i laguttagningar eller förberedelser, svarar Anders Pålsson till Sydsvenskan.

Malmö FF lyckades besegra Lugano med 2-1 i den senaste omgången av Europa League. Men det som blev matchens diskussionsämne var den på förhand märkliga laguttagningen. Uwe Rösler lämnade nämligen ett antal givna spelare utanför elvan och valde att möblera om en hel del.

Då valde tränaren att ge svar på tal efter matchen, under presskonferensen.

– Ni vet inte om hur Lugano spelar, det fysiska och mentala läget som spelarna är i, ni vet inte vad klubben sagt till mig angående avslutningen av säsongen.

Tränaren sade även att det skulle baseras på ett samtal mellan parterna för drygt två månader sedan.

Detta gjorde i sin tur att relationen mellan tränaren och styrelsen började ifrågasättas. Den saken har även dragit igång ett rykte om en eventuell avgång från tränaren efter säsongen.

MFF:s ordförande Anders Pålsson dementerade påståendet kring vad som ska ha sagts under samtalen och var tydlig med att man ifrån styrelsens håll inte lägger sig i tränarens laguttagningar.

– Vi lägger oss aldrig i laguttagningar eller förberedelser. Det har vi aldrig gjort. Senast det hände var nog på Eric Perssons (tidigare ordförande i Malmö FF mellan 1937 och 1975) tid, berättar Pålsson för Sydsvenskan.

Om relationen mellan parterna säger han så här:

– Det är mycket bra.

Denna debatt har alltså dragit igång samtidigt som Malmö FF befinner sig i en av de hetaste guldstriderna någonsin. Det återstår endast två omgångar av Allsvenskan och närmast ställs Malmö FF mot AIK på hemmaplan.

Matchen spelas måndagen den 28 oktober, klockan 19:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här