Foto: Bildbyrån

Juventus såg ut att gå mot en behaglig seger mot Milan i gårdagens Serie A möte. Efter en första halvlek med ett 0-0 resultat men där Juventus sedan snabbt gick upp till en 2-0 ledning i andra halvlek pekade mycket mot att Juventus skulle ta ytterligare en trepoängare. Men då vaknade Milan till liv och vände matchen till en seger med 4-2. 

Zlatan Ibrahimovic som varit borta på grund av skada var tillbaka till förra matchen och satte redan då avtryck med ett mål. Även i matchen mot Juventus så var Zlatan starkt bidragande i Milans upphämtning och seger. Zlatan startade målskyttet för Milan när han reducerade med 2-1 från straffpunkten i minut 62. Bara fyra minuter senare var han med och spelade fram till Franck Kessié som kunde sätta dit kvitteringsmålet till 2-2.

Zlatan blev direkt efter kvitteringsmålet utbytt men detta hindrade inte Milan från att fortsätta ösa på. Bara minuten efter 2-2 målet kom till så gick Milan upp i en 3-2 ledning och på 5 minuter hade Milan gått från ett 0-2 underläge till ledning med 3-2. Juventus ökade då trycket för att få till en kvittering men Milan visade inga prov på nerver och istället kunde Ante Rebic göra 4-2 till Milan i den 80:e minuten vilket även blev slutresultatet.

Vinsten för Milan innebar att de tog över 5:e platsen i tabellen vilket ger en plats till Europa League. Juventus leder Serie A med sju poäng ner till Lazio med sju omgångar kvar.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här