Foto: Bildbyrån

Mirza Jelecak blev en frontfigur för Sirius IK. Men efter sju långa år i klubben står det nu klart att trotjänaren lämnar klubben. Henrik Rydström står därmed ensam med ansvaret som huvudtränare för laget.
– Vi har haft diskussioner efter säsongens slut som mynnade ut i det här, säger Sirius sportchef Ola Andersson till UNT.

Det är inte vanligt att se den typen av tränaruppsättning bortom Sveriges gränser. Det förekommer, absolut, men det är mer sällan än ofta som två personer delar ett ansvar som huvudtränare för en fotbollsklubb. I Sverige har vi dock sådant i Djurgårdens IF, där Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf basar – vilka dessutom hade samma roller i Sirius IK. När de lämnade ersatte man dem med Mirza Jelecak och Henrik Rydström.

Men 2019 blev ett motigt år för Sirius, även om man lyckades hålla sig kvar. Klubben låter nu, via sin hemsida, meddela att Mirza Jelecak kommer att lämna sitt uppdrag och klubben. Han tackas av för sin insats, både som spelare och i förlängningen även som tränare. Detta innebär att Henrik Rydström nu får basa över laget på egen hand.

Klubben meddelar också att detta inte innebär att man sparkat Jelecak, utan att det är en överenskommelse mellan parterna.

– Vi har haft diskussioner efter säsongens slut som mynnade ut i det här. Orsakerna bakom vill vi behålla för oss själva, säger han till tidningen, säger sportchefen Ola Andersson till UNT.

– Den dialogen har vi kommit överens om att vi håller för oss själva. Vi har haft en dialog och vad vi har sagt och vem som har sagt vad lägger vi i facket för personalärenden, säger Andersson.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här