Foto: Bildbyrån

Nykomlingar och bottentippade inför säsongen. Nu är Mjällby klara för Allsvenskan och tillbaka i högsta serien efter fem års frånvaro. 

Mjällby mötte under måndagskvällen Syrianska hemma på Strandvallen. Tre poäng i den matchen och laget skulle bli klart för allsvenskan. Förväntningarna inför matchen var så höga hos hemmasupportrarna att matchen fick skjutas upp några minuter för att alla de 4100 personerna som ville se matchen skulle kunna få plats på arenan.

Det var hemmalaget som tog tag i matchen direkt från start och efter 20 minuter kunde Jesper Löfgren sätta dit 1-0 inför en jublande publik. Bara två minuter senare kunde sedan Michael Omoh göra 2-0 till hemmalaget och jublet visste inga gränser på Strandvallen. Mjällby utsattes för hård press från Syrianska under andra halvlek, ett Syrianska som jagade viktiga poäng för att klara sig kvar i Superettan. Hemmalaget kunde dock stå emot och när slutsignalen ljöd från domaren visade siffrorna fortfarande 2-0 till Mjällby och laget var därmed klara för Allsvenskan och jublande fans kunde springa in på planen för att fira avancemanget med spelarna.

Det blev bara en säsong i superettan för Blekingelaget, för tre säsonger sedan var laget nära att ramla ut Division 1 södra och nu är man som nykomlingar i superettan alltså klara för Allsvenskan nästa år.

– Äntligen, jag har varit med när laget åkte ur både allsvenskan och Superettan. Nu känner jag bara mission complete sa Mjällbys lagkapten Jesper Gustavsson till Kristianstadsbladet efter matchen.

Mjällby möter i sista omgången Varberg, ett Varberg som vid poäng i den matchen kommer vara laget som tar klivet upp i Allsvenskan tillsammans med Mjällby.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här