Fotbollssäsongen ute i de europeiska ligorna börjar lida mot sitt slut och det är snart dags för nya lag att krönas till nationella mästare. Här gör vi en koll på vilka lag som har möjligheten att vinna sina ligor, samt kvalificera sig till kommande års Champions League.

Premier League
Manchester City innehar med 4 omgångar kvar en tydlig ledning i tabellen och kan därmed redan nu räkna hem en seger. Vilka två lag som får de övriga direkt-platserna till Champions League är dock ännu öppet och där är det Manchester United, Liverpool och Tottenham som gör upp om dessa. Det resterande laget utav de tre nämnda får platsen i CL-playoffen.

Bundesliga
Bayern München har stuckit iväg med sina poäng och kommer därmed ta hem den tyska titeln. Andra lag som har möjligheten att ta sig till Champions League är FC Schalke, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Hoffenheim, Leipzig och Eintracht Frankfurt.

La Liga
FC Barcelona har en ganska säker vinst utav ligan, men förlust i samtliga kvarvarande matcher skulle möjliggöra för Atlético att klättra förbi i poängen. Utöver Atlético finns även Real Madrid med i topp-3 och dessa lag är redan nu garanterade ligans tre CL-platser. Det ser även ut som att Valencia blir laget som får en plats i den internationella turneringens playoff.

Serie A
Juventus och Napoli är lagen som just nu ligget i tabellens topp och gör upp om segern. De båda lagen är även garanterade spela i nästa års Champions League. Samtidigt så står det fortfarande öppet mellan Roma, Lazio, Inter och Atalanta kring vilket lag som får platsen i kvalet.

Ligue 1
Paris Saint-Germain Toppar tabellen och är garanterade att vinna ligan. Förutom dem så är det ett till lag som tar sig direkt till Champions League, samtidigt som ett lag går till playoff. Lagen som har fyra matcher kvar att samla poäng för att nå hit är As Monaco, Olympique Lyonnais och  de Marseille.