Foto: Bildbyrån

Muamer Tanković har varit ett hett villebråd hela säsongen. Hans kontrakt går ut om drygt en månad och det är fortfarande högst oklart om han blir kvar i Hammarby eller lämnar utomlands. Det säger han i en lång intervju med SportExpressen.

Den svenska landslagsmittfältaren var på väg till Serie A-klubben Genoa så sent som i december. Den affären gick då i kras. Istället blev Tanković kvar i allsvenskan och ett topptippat Hammarby. Tanken var att han skulle spela klart kontraktet i Bajen och sedan lämna.

Men med anledning av coronapandemin så är allsvenskan uppskjutet till 14 juni. Bara två veckor innan ”Mujos” kontrakt med Hammarby går ut. Nu är hans framtid osäker.

– Det är en konstig situation, det är inte klart om jag ska vara kvar eller inte. Det är lätt att man stannar kvar för att det är bekvämt. Jag har mina nära och kära här, jag har kommit in i klubben väldigt bra så det är bekvämt att stanna ett halvår eller ett år till. Men samtidigt, kommer det någonting bra utomlands så varför inte nappa på det, säger han.

Situationen med kontrakt är speciell just nu. Samtidigt som bland annat Hammarbys spelare fått gå ner i lön under våren och flertalet av spelarna i många europeiska klubbar fått göra detsamma, så pågår det diskussioner mellan Muamer Tanković och klubbar.

– Diskussioner med Hammarby finns och diskussioner utomlands finns. Min agent jobbar på och har tagit fram lite saker, jag pratade med Jesper Jansson precis, säger han till SportExpressen.

I SVT:s nya reportageserie ”Allsvenska stjärnan” berättade Tanković om möjligheterna att bli kvar i Hammarby.

– Det finns en stor möjlighet att de får se mig igen med Hammarbytröjan, dörren är inte stängd. Det är den verkligen inte, sade han då.

Muamer Tanković gjorde 14 mål och 8 assist för Hammarby förra säsongen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här