Foto: Bildbyrån

Italienska Serie A ser ut att knyta till sig ytterligare en talangfull svensk. Jake Larsson, som stod för ett fint 2019 med Örebro SK, kan nu lämna klubben för Brescia. Det uppger Gazzetta dello Sport och låter meddela att en affär kan komma att bli officiell innan veckan är slut.

Blott 20 år och ändå en framstående spelare i Allsvenskan i fjol. Örebro SK sitter sannerligen på en guldklimp – som däremot nu ser ut att vara förlorad. Spelaren, som mäktade med att sätta åtta bollar på 27 matcher, uppges nämligen vara klar för Brescia, enligt Gazzetta dello Sport.

Tidningen skriver att affären kan komma att bli officiell innan veckan är slut. Övergången ska ha diskuterats under ett flertal veckor och förhandlingarna har gått i positiv riktning. Gazzettan är dock inte den enda mediala aktören i Italien som skriver om denna övergång. Gianluca Di Marzio, framstående journalist i Italien, skrev under nyårsdagen att Brescia var på väg att signa svensken.

I Brescia kan Larsson bland annat bilda en offensiv tillsammans med Mario Balotelli.

Axel Kjäll, manager för Örebro SK, uttalar sig om intresset kring spelaren.

– Nu när det internationella övergångsfönstret öppnar har jag räknat med att det intresset skulle intensifieras. Man kan säga att det är fler än ett lag som har ställt en intresseförfrågan om Jake Larsson. Det har varit frekventa förfrågningar och klubbar som har varit på plats för att titta på honom, sa managern till NA.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här