Foto: Bildbyrån

För att öka intresset kring fotbollen och stärka klubbens ekonomi arrangerar GIF Sundvall på lördag en ”nattmatch”. På besök kommer AFC United och matchtiden är satt till 23.00. ”Om vädret är med oss tror jag på det”, säger Giffarnas klubbchef Henrik Lindgren om initiativet. 

GIF Sundsvall har en ekonomi i kris. För att stabilisera upp finanserna och samtidigt öka fotbollsintresset i Sundsvall spelas den 13:e omgången, hemmamatchen mot AFC Eskilstuna, i form av en nattmatch. Avsparken är planerad till 23.00, och redan nu har Giffarna dragit in en halv miljon kronor i intäkter från försäljningen av ett speciellt supporterpaket. Dessutom kommer matchen föranledas av aktiviteter runtom i Sundsvall.

”Först har vi ett event på stan med vår uppblåsbara barnplan där knattar kommer spela fotboll och till de första 50 barnen kommer vi ha en goodiebag”, berättar klubbens evenemangsansvarige Sara Nilsson. ”Vi kommer även ha ett tält där vi säljer souvenirer och på kvällen blir det en kortege från hamnen som förmodligen kommer ledas av våra juniorlag. De kommer gå från hamnen och plocka upp folk på uteserveringarna och Patronerna på torget, sedan fortsätter de bort till arenan.”

Klubbchefen Henrik Lindgren är hoppfull om att eventet kommer ge bra klirr i kassan.

”Om vädret är med oss tror jag på det. Det är absolut meningen.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här