Foto: Bildbyrån

Laget inledde den här säsongen på ett enastående vis och befann sig länge högt upp i tabellen. På senare tid har det dock gått något sämre, men det hindrar dock inte klubben ifrån att rusta upp. Lasse Nilsson hämtas nämligen in som ny sportchef. – Jag hoppas och tror att min långa bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå kommer att vara ett bra verktyg, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Namnet känner nog de flesta igen ifrån succétiden i Elfsborg, som sedan banade väg för en europeisk karriär. Efter att ha representerat Boråsklubben mellan 2002 och 2004, blev det några sejourer utomlands. Bland annat blev det stopp i Holland och Frankrike, med en utlåning tillbaka till Elfsborg däremellan.

Ett antal säsonger senare var det dags att göra en habil comeback till Elfsborg, för att sedan avsluta karriären i just Norrby IF.

Nu står det alltså klart att Lasse Nilsson värvas in som ny sportchef för klubben.

– Detta känns väldigt spännande och det är en ära för mig att få den här chansen. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba i föreningen och att få vara en del av arbetet att fortsätta utveckla klubben i positiv riktning, säger Lasse Nilsson till klubbens hemsida.

37-åringen har ju träffat en hel del människor under sin karriär och bär med sig en rejäl mängd erfarenhet. Det tror han kommer att vara till nytta.

— Kontakter är en viktig del i det här arbetet. Jag hoppas och tror att min långa bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå kommer att vara ett bra verktyg för mig i den här branschen, säger Norrbys nye sportchef.

Det återstår två omgångar i Superettan och just nu befinner Norrby sig på åttondeplats i tabellen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här