Foto: Bildbyrån

Nästa svensk är klar för en övergång till italienska Serie A. Sebastian Eriksson har i dagarna ryktats vara på väg bort från IFK Göteborg. Och ryktet är officiellt en verklighet. 30-åringen har nämligen skrivit på för Genoa.

Serie A-boom kallas det i Sverige. Och det finns det sannerligen anledning att göra. Fler svenska fotbollsspelare hittar till fotbollslandet med stövelns former. På senare tid har vi fått stjärnskott som Dejan Kulusevski till Juventus och Simon Skrabb till Brescia, för att inte nämna Zlatan Ibrahimovic till Milan.

Nu är ännu en övergång klar. Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg och ansluter till Genoa. Men detta är inte något främmande land för svensken. Han bodde nämligen i Italien mellan 2011 och 2015, då han representerade Cagliari. Ett land han uppenbarligen gärna återvänder till.

– Detta kom väldigt överraskande. Jag har alltid känt att jag på något sätt har velat komma tillbaka till Italien, och när chansen kom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt känns det alltid jobbigt att lämna Blåvitt. Alla vet vad klubben betyder för mig. Nu får jag följa IFK Göteborg som supporter, och jag tror verkligen på laget i år, säger han enligt Blåvitts officiella hemsida.

Mittfältaren har gjort flera vändor i Göteborg och däremellan har han mellanlandat i Cagliari och Panetolikos. Han anslöt till den svenska klubben för ganska exakt ett år sedan.

– Vi är glada för Sebastians skull, att han får den här chansen att göra ett till varv utomlands. Han hade en fin säsong för oss under förra året och i Italien vet ju många vem han är, säger sportchefen Kennet Andersson enligt den officiella hemsidan.

Genoa ligger just nu på tabellens absolut lägsta plats och riskerar att åka ur Serie A.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här