En av Allsvenskans mest framstående spelare 2019. Mohamed Buya Turay vann skytteligan och var dessutom starkt bidragandet till att Djurgården kammade hem SM-guldet. Efter en tids rykten står det dock klart att han inte kommer att köpas loss från sin belgiska klubb, Sint-Truiden.

Tre säsonger i AFC Eskilstuna följt av en riktigt fin säsong i Dalkurd FF gjorde att Sint-Truidense fick upp ögonen för honom. Starten där blev dock mindre lyckad och knappt ett halvår senare valde Djurgårdens IF att låna honom inför säsongen 2019. Och det lånet blev sannerligen lyckat. Det blev totalt 15 mål och två assist från anfallaren – och med de siffrorna blev han skytteligavinnare.

I en speciell intervju med C More efter guldmatchen mot IFK Norrköping var han dock öppen med vad han ville.

– Jag väntar på att Bosse (Andersson, sportchef) ska ge mig ett kontrakt. Jag har pratat med honom men han har inte sagt något om det än, sa 24-åringen till C More.

Det står dock klart att den nämnde sportchefen och Djurgården inte köper loss Buya Turay från den belgiska klubben. Det meddelar man via sin officiella hemsida.

”Tack för dina insatser i Djurgårdströja, Buya! Och stort lycka till i din fortsatta fotbollskarriär! Come on Buya, yeah yeah!, skriver Djurgården på sin hemsida.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här