Joseph Okumu har gjort succé i Allsvenskan. Nu bekräftar IF Elfsborg att kenyanen har skrivit på för den belgiska klubben KAA Gent.

IF Elfsborg gjorde en strålande säsong förra året när man slutade på en andraplats i Allsvenskan, bakom de svenska mästarna Malmö FF. En av lagets mest hajpade spelare och bästa spelare under säsongen var Joseph Okumu. Kenyanen stod för en bra säsong som mittback, och var en viktig pusselbit i Jimmy Thelins lagbygge.

Ryktena kring backen var många efter säsongen och det var inte många som trodde att han skulle bli kvar i Borås till denna säsong. Men när IF Elfsborg gick ut till Borås Arena och den allsvenska säsongen 2021, fanns Okumu med som vanligt i startelvan. Men nu bekräftar klubben att mittbacken lämnar för andra äventyr.

Joseph Okumu är klar för spel i den belgiska storklubben KAA Gent. Det meddelar Elfsborg på sin hemsida. Okumu anslöt till klubben under hösten 2019, då närmast från Real Monarchs i USA. Han har sedan tidigare landslagserfarenhet för sitt Kenya. Nu lämnar alltså 24-åringen Borås för spel i Belgien.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här