Foto: Bildbyrån

Stefan Billborn blir inte kvar som tränare i Hammarby. Klubben meddelar på sin hemsida att Billborn sparkas, trots att han tog Bajen till sin andra titel i klubbens historia nyligen.

Under fredagsmorgonen meddelade Hammarby IF på sin hemsida att Stefan Billborn inte kommer att ha ansvaret för klubbens herrlag något mer.

Klubben väljer att gå skilda vägar med tränaren som anslöt till Hammarby som akademichef 2015 innan han blev assisterande tränare bakom Jakob Michelsen. Efter att dansken fick lämna Bajen tog Billborn över huvudansvaret 2018.

– Stefan har gjort ett viktigt arbete för oss, men vi har gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull till klubbens hemsida.

För drygt två veckor sedan vann Hammarby Svenska Cupen och säkrade klubbens andra titel i historien. Dagarna innan cupvinsten sipprade det ut rykten om att Stefan Billborn skulle få lämna Bajen efter cupfinalen. Något som klubben dementerade.

Men nu får alltså Billborn sparken. Hammarby ska, enligt deras hemsida, vara i slutfasen med att rekrytera sin nya chefstränare. Ett namn som florerat i media är Milos Milojevic. Serben var den som ledde Mjällby AIF från division 1 till Allsvenskan på två år. Sedan dess har han varit assisterande tränare i den serbiska storklubben Röda Stjärnan. Enligt Expressen ska Milojevic vara högst upp på Hammarbys lista.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här