Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg värvar den slovakiska storstjärnan Marek Hamsik. Blåvitt presenterade värvningen idag på en presskonferens. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som gäller till 30 augusti.

För ett par dagar sedan sipprade en bomb ut i fotbollssverige när SportExpressen avslöjade att IFK Göteborg var nära att värva den tidigare Napoli-kaptenen Marek Hamsik.

Slovaken gjorde tolv år i den ljusblåa tröjan och har blivit benämnd som en av de absolut största legendarerna i Napoli, tillsammans med bland annat Diego Maradona.

Efter att Marek Hamsik lämnade Napoli 2019, skrev han på för Dalian Yifang i den kinesiska högstaligan. Där har han bland annat varit lagkamrat med svenskarna Marcus Danielson och Sam Larsson och spelat under stortränaren Rafael Benitez.

Men nu är det alltså dags för den slovakiska stjärnan att spela i Allsvenskan. Under måndagskvällen blev övergången till IFK Göteborg officiell när klubben samlade till presskonferens efter att Hamsik genomgått en godkänd läkarundersökning.

Till IFK Göteborgs hemsida säger klubbens sportchef Pontus Farnerud att han är nöjd med kapet som Blåvitt gjort inför vårsäsongen av Allsvenskan.

– Vi har haft en väldigt bra dialog sedan första kontakten togs och har en samsyn i vårt fotbollstänk. Marek är här för att prestera och är väldigt motiverad. Han står för mycket av det IFK Göteborg vill vara. Hans fotbollsmässiga egenskaper tillsammans med hans karisma, professionalism och passion gör honom unik, säger Farnerud.

Den 33-åriga mittfältaren Hamsik ska i sommar spela EM för sitt Slovakien, där han är lagkapten. I gruppspelet möter man bland annat Sverige. Han betonar vikten av att få representera Blåvitt fram tills dess.

– Jag är väldigt glad över att vara här och är positivt överraskad över de fina träningsmöjligheter som finns här. Jag ser fram emot att träffa mina lagkamrater och börja träna tillsammans med dem. Som alla vet är jag här på ett korttidskontrakt men jag kommer göra mitt yttersta för att hjälpa laget att nå framgång. Nu lägger jag hela min kropp och själ i den här klubben, säger Hamsik.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här