Helsingborgs IF, med Olof Mellberg vid rodret, fortsätter att rusta upp inför den kommande säsongen. Nu har man valt att förstärka försvarslinjen genom att värva Erik Figueroa, en spelare som har ett förflutet med just Mellberg som tränare.
– Jag vet vad Olof vill som tränare, säger vänsterbacken enligt klubbens officiella hemsida.

Veckan inleds fint i Helsingborg. Uppgifter om ett eventuellt nyförvärv har florerat, och under måndagen stod det klart att Helsingborgs IF har värvar Erik Figueroa. Spelaren kommer närmast från La Calera i Chile och har tidigare spelat i bland annat Brommapojkarna och AFC Eskilstuna. Det var i den förstnämnda klubben som han lärde känna Olof Mellberg, då den nuvarande Helsingborg-tränaren nämligen basade över klubben vid tillfället.

Figueroa och Helsingborg har enats om ett kontrakt på ett år. Och den nye Helsingborgspelaren ser fram emot sin nya utmaning.

– Det känns skönt att alla bitar är på plats och att jag snart får träna med gänget. Det ska bli kul att träna, hitta formen och sedan spela Allsvenskan igen. Jag vet vad Olof vill som tränare och vi har samma vision så det ska bli kul att jobba med honom igen, säger nyförvärvet, säger Erik Figueroa enligt klubbens hemsida.

Hans nygamle tränare kommenterar också affären och menar att nyförvärvet besitter en mångsidighet.

– ”Figge” är en erfaren försvarare med bra fysik och fin vänsterfot som kan spela både vänsterback och mittback, säger huvudtränaren i en kommentar till hemsidan.

29-åringen spelade för Hammarby vid begynnelsen av hans seniorkarriär. Där gjorde han över 50 matcher.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här