Foto: Bildbyrån

Linus Wahlqvist är klar för IFK Norrköping. Klubben har presenterat guldhjälten från 2015 på sin egna hemsida. Wahlqvist kommen närmast från Dynamo Dresden.

För två år sedan lämnade Linus Wahlqvist sin hemstad Norrköping för spel i den tyska andraligan med publiklaget Dynamo Dresden. Men laget höll sig inte kvar i 2. Bundesliga utan åkte ur denna säsong. I Dresden delade Wahlqvist omklädningsrum med en annan svensk, Alexander Jeremejeff.

Anfallaren Jeremejeff blev igår klar för nederländska Twente. Och idag presenterade IFK Norrköping sin hemvändare Linus Wahlqvist. Högerbacken är klar för ännu en sejour i klubben.

Högerbacken var med 2015 när Peking tog SM-guld och blir en av tre viktiga hemvändare för IFK Norrköping, tillsammans med Alexander Fransson och Christoffer ”Totte” Nyman, som även de testade vingarna utomlands innan man återvände till hemstaden.

Att 23-åriga Linus Wahlqvist nu valt att återvända hem efter två år är något som glädjer klubbens manager Jens Gustafsson.

– Det här stärker den identitet och kultur som vi vill ha med Norrköpingsgrabbar i laget. Linus har varit med och byggt upp kulturen som råder, så han kommer vara startklar och vet vad som förväntas av honom både på och utanför planen. Linus visar att IFK är attraktivt att komma hem till – jag tror inte att han hade kommit hem om vi inte presterat som vi gjort under de senaste åren, säger han till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här