Om Sverige missar EM 2024 i Tyskland så lämnar Janne Andersson sin post som förbundskapten. Detta meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Under måndagen kom ett inte alltför oväntat besked från Svenska Fotbollförbundet (SvFF). Vid missat avancemang till EM-slutspelet i Tyskland år 2024 så får förbundskapten Janne Andersson kliva av på denna sidan nyår, istället för att fullfölja kontraktet till nästa sommar. Enligt avtalet, som skrevs år 2020, ska förbundskaptenen lämna efter avslutat EM-kval i november om inte Sverige lyckas ta sig till EM.

– Det enda som funnits i mitt huvud är att vi ska till EM, men efter förlusten mot Österrike kom frågor om min framtid och därför vill vi redan nu vara tydliga med vad som gäller, säger Janne Andersson till förbundets hemsida och fortsätter:

– Min tanke är fortfarande att vi ska ta oss till EM, vi ska göra allt för att ta den möjligheten och det är tre kvalmatcher kvar i höst.

Blågult har tre kvalmatcher kvar i EM-kvalet och måste vinna samtliga samtidigt som Belgien eller Österrike förlorar sina återstående matcher.