Foto: Bildbyrån

Jakten har pågått i knappt en månad. Men nu står det klart att Jon Dahl Tomasson tar över som huvudtränare i Malmö FF.
– Jon Dahl Tomasson är en hungrig tränare som drivs av att utveckla både spelet på planen och individerna runt omkring sig, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i en kommentar på klubbens hemsida.

I december löstes nämligen Uwe Rösler från sitt kontrakt. Tysken menade då att det var ett beslut man fattat gemensamt. Därmed tackade han Daniel Andersson och ledarstaben för sin tid.

Nu står det även klart att Jon Dahl Tomasson blir hans ersättare. 43-åringen kommer senast från ett uppdrag som assisterande tränare i det danska landslaget och kommer officiellt att påbörja sitt nya uppdrag den 10 januari.

Den forne storspelaren ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden. Jag och föreningen har haft bra samtal om klubbens filosofi och vilka förutsättningar och förväntningar som finns. Vi har samma bild av vad vi vill uppnå och hur vi ska arbeta för att fortsätta prestera och samtidigt utveckla Malmö FF, säger Tomasson i en kommentar på klubbens hemsida.

”Han har en modern syn på fotboll”

Dessutom motiverar sportchefen Daniel Andersson värvningen av Tomasson på följande vis:

– Jon Dahl Tomasson är en hungrig tränare som drivs av att utveckla både spelet på planen och individerna runt omkring sig. Han har en modern syn på fotboll med influenser från flera av de länder han har spelat i som stämmer väl överens med vår grundfilosofi. Som spelare är han van vid att verka på hög europeisk nivå. Han har lärt sig mycket av de skickliga tränare han har spelat under och även av dem han som tränare har arbetat tillsammans med, säger Andersson i en kommentar.

Den nytillsatte tränaren hade sannerligen en framgångsrik karriär som spelare. Dessutom har han hunnit agera assisterande tränare för Vitesse och huvudtränare för Excelsior och Roda.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här